Svet
8 ogledov

Upanje izpuhtelo v zrak

Ukrajinski vlačilec Naftogaz 67 je potonil v soboto ponoči. Žurnal24 main
Hongkonškim potapljačem je uspelo vstopiti na potopljeni ukrajinski vlačilec, kjer so našli trupli dveh moških, za katera domnevajo, da sta ukrajinska mornarja.

Potem ko so jim težki pogoji preprečevali dostop na potopljeno plovilo, je hongkonškim potapljačem v sredo le uspelo vstopiti na vlačilec. "V plovilu smo našli dve trupli, za kateri domnevamo, da sta ukrajinska mornarja," je povedal Tony Leung, tiskovni predstavnik hongkonških gasilcev.

O usodi preostalih šestnajstih mornarjev ni znanega nič novega. Vlačilec še vedno leži na globini 37 metrov, kjer močni tokovi in slaba vidljivost ovirajo reševalce. Upanje, da bi našli preživele, je skoraj nično.

Namestnik ukrajinskega ministra za promet in komunikacije je skupaj z 20-člansko delegacijo prispel v Hongkong. "V Ukrajini smo glede reševanja optimistični . Upamo, da bomo našli preživele," je dejala članica delegacije Oksana Reiter.

Nekateri mediji so poročali, da naj bi bil ukrajinski vlačilec tehnično pomanjkljiv. Pregled plovila, ki so ga izvedli lanskega oktobra v enem izmed kitajskih pristanišč, je pokazal "veliko tehničnih in navigacijskih napak".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.