Svet
22 ogledov

Upokojencem dostavili pasjo hrano

Kuhanje pravega ciganskega golaža bo prineslo veselje vsej družini. Žurnal24 main
Nemška dobrodelna organizacija Osnabrucker Tafel je po pomoti pasjo hrano dostavila na najmanj tri naslove.

Do pomote je prišlo zaradi napisa na embalaži; pasja hrana je bila zapakirana v posodi, na kateri je bilo napisano “mesna hrana”, z majhnimi črkami pa je bilo dodano, da gre za pasjo hrano. Ali so upokojenci spregledali majhne črke ali pa je bila hrana nap ogled povsem običajna, se ne ve, dejstvo je, da si je najmanj eden od njih obrok tudi pogrel.

Šele zaradi nenavadnega vonja je postal pozoren, vzel očala in prebral napis na etiketi,” delavec dobrodelne organizacije Dieter Mollmann povedal za Neue Osnabrucker Zeitung in priznal, da je najmanj eden od upokojencev, ki so jim dostavili hrano, obrok, namenjen psom, tudi pojedel.

Organizacija je na svoji spletni strani navedla, da vsak dan razvršča več ton hrane in da je povsem možno, da zaradi neobičajnega pakiranja nihče ni opazil, da gre v resnici za hrano, namenjeno domačim ljubljenčkom. Dieter Mollmann je sicer priznal še, da ne more povsem izključiti, da ni še kdo na dom prejel hrane za pse. “Zelo nam je žal, da je prišlo do pomote. V bodoče bomo še bolj pazljivi pri razvrščanju hrane.

Proizvajalec pasje hrane je pri tem poudaril, da je na deklaraciji jasno navedeno, da gre za hrano za spe, pri tem pa še dodal, da je ta sicer povsem nenevarna tudi za ljudi. 

Komentarjev 2