Svet
20 ogledov

Upor na letalu Ryanaira

Španska policija je morala iz letala, ki se je v soboto pripravljalo na vzlet s Žurnal24 main
Okoli 90 jeznih potnikov je skoraj pet ur vztrajalo na letalu irske družbe Ryanair. Razlog je bil preusmeritev letala, ki bi moralo pristati na letališču Beauvais na severu Francije, a je pristalo v belgijskem Liegu.

Na 350 kilometrov oddaljeno letališče Liege je Ryanair sicer preusmeril več letov, saj je bilo pristajanje na letališču Beauvais zaradi megle onemogočeno.

Potniki na prvih treh letalih so sprejeli ponujen avtobusni prevoz v Francijo. Potniki četrtega leta, na katerem so bili večinoma francoski turisti, ki so se vračali iz Maroka, pa so se, ko je njihovo letalo okoli polnoči pristalo v Liegu, izkrcanju odločno uprli.

Predstavnik letališča Liege Christian Delcourt je povedal, da je bila situacija izjemno napeta in da so bili nekateri potniki "zelo agresivni in nevljudni". Pojasnil je, da so potniki zapustili letalo šele, ko jih je k temu pozvala policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.