Svet
2 ogledov

Upor proti uličnim glasbenikom

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Prebivalci Richmonda so se uprli glasbenikom na ulicah. Dovolj je bilo nadlegovanja z igranjem ene in iste pesmi v preteklih dveh letih in čas je, da mestni svet nekaj ukrene, menijo.

Ulični glasbeniki so vsak dan igrali po osem ur to in prejšnje poletje, zdaj pa je prebivalcem Richmonda prekipelo. Želijo, da se ta problem reši, še preden se znova vrnejo na ulice naslednje poletje. Mestni svetnik Clive World je dejal, da sam nima nič proti njim, "a ljudje, ki ne znajo primerno igrati glasbenega inštrumenta, ne bi smeli biti tam".

Igrajo osem ur na dan, včasih tudi dlje. Delal sem deset ur in tukaj so bili ves ta čas.
 

Gary Evans, ki dela kot prodajalec, pravi: "Tukaj so praktično vsak dan. Preglasijo radio in stranke se čez njih pritožujejo. Ni problem, da so tam in nastopajo, temveč da poznajo le eno pesem. Ljudje prihajajo k nam v trgovino in pravijo: 'Igrajo le eno pesem, pa še te ne, kot se spodobi'."

Drugi svetnik John Harris opozarja, da utegnejo imeti še precej težav pri odstranjevanju muzikantov. "Če nimamo nič proti dobrim glasbenikom in želimo umakniki slabe, kdo bo odločal o tem, kdo je slab?" se sprašuje.

Trenutno razmišljajo o spremembi oziroma dopolnitvi zakonodaje na tem področju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.