Svet
48 ogledov

Uradnik toži, ker za 5.000 evrov plače nič ne dela

Brezdelje Profimedias
Javni uslužbenec na Cipru je na predsednika države naslovil pismo, v katerem se prtižuje, ker mu za 5.000 evrov plače ni potrebno čisto nič delati. Od februarja lani na novem delovnem mestu ni imel še niti enega opravka. Njegovo ministrstvo se je burno odzvalo na blatenje.

Tudi to se dogaja v svetu od države plačanih uradnikov. "Zdi se mi nesprejemljivo, da je uslužbenec v plačnem razredu A13+2 prisiljen v nedejavnost," je Marios Drushitis zapisal v pusmu predsedniku Cipra Nikosu Anastasiadesu. Pismo je prišlo v javnost prek spletne strani časnika Filelefteros.

Drushitis pravi, da odkar je bil lanskega februarja imenovan za vstopno kontaktno točko na ministrstvu za energiojo, trgovino in turize, ni opravil še nobene naloge. 

"Po moje bi država prihranila, če bi mi naložila, da ostanem doma in bi mi zgolj pošiljali plačo. Prihranili bi tudi pri ogrevanju in razsvetljavi moje pisarne." 

Plačni razred, v katerem je Drushitis, pomeni okoli 5.000 evrov bruto plače, medtem ko je povprečna plača v državi 1.500 evrov, poročanje AFP povzema STA. 

Pri kolegih bo slabo zapisan

Na izajve uradnika so se pri matičnem ministrstvu za trgovino odzvali zelo ostro in ga obtožili neupravičenega blatenja javnih uslužbencev. Pojasnjujejo, da je prav njegov položaj ključen za privabljanje tujih neposrednih investicij in zmanjšanje birokracije ...

Ciper je bil marca 2013 predfinančnim zlomom, le pomoč EU ga je rešila. V državi so morali tri leta močno zategovati pasove, še danes je izredno visoka stopnja nezaposlenosti, na drugi strani je javnost kritična do javnih uslužbencev, češ da so preveč plačani in leni. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 5
  • Avatar čavez
    čavez 22:11 06.marec 2016.

    Naši uradniki nič ne tožijo če bi, bi bilo to že delo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:25 06.marec 2016.

    S tem da morajo vsi ostali uslužbenci naredit 11 ur dela v 8 urnem delavniku zato da se priviligiranci sončijo na delovnem mestu.

  • prrotti 11:05 06.marec 2016.

    Pri nas je v javni upravi tudi nekaj 10.000 ljudi ki nič ne dela in samo gleda na uro kdaj bo čas za odhod domov,