Svet
27 ogledov

Uradno potrjeno: Clintonova proti Trumpu

Hilary Clinton EPA
Hillary Clinton je dobila zadostno število glasov delegatov, kar pomeni, da bo potrjena za predsedniško kandidatko demokratske stranke. Medtem se njen protikandidat Donald Trump sooča s težavami.

Hillary Clinton je dobila podporo 2383 delegatov, kolikor jih je potrebovala za osvojitev nominacije. Zmagala je v 29 državah, medtem ko je njen nasprotnik Bernie Sanders zmagal v 21 državah. Sanders poraza še ni priznal in lahko s tem čaka vse do konvencije, a mu to na koncu ne bo pomagalo. 

Obama naj bi jo podprl

Poznavalci razmer pričakujejo, da bo predsednik Barack Obama še danes podprl Clintonovo. S svojimi nastopi v zadnjih dneh je pomirila demokrate, ki niso bili zadovoljni z milim nastopom proti Donaldu Trumpu. Verbalni dvoboj med kandidatoma se je v zadnjih dneh razplamtel. Clintonova je secirala njegove izjave glede zunanje politike, Trump pa je odgovoril, da bere s teleprompterja in ne deluje predsedniško.

Trump bo pokopal Trumpa

Trump si koplje jamo z napadi na v Indiani rojenega zveznega sodnika Gonzala Curiela, ki odloča v tožbi udeležencev njegovega nepremičninskega tečaja imenovanega Trumpova univerza. Ljudje zahtevajo denar nazaj, ker se niso ničesar naučili, Trump pa trdi, da so bili z univerzo vsi zadovoljni.

Še preden je sodnik karkoli odločil, ga je Trump napadel, da je zaradi mehiškega porekla pristranski. Po opozorilih naj neha, je Trump napade še bolj okrepil in dejal tudi, da bi bili muslimanski sodniki nepošteni do njega. Clintonova je s tem dobila novo orožje za napad in v ponedeljek je dejala, da Trumpu v ZDA potem ne smejo soditi niti ženske, druge manjšine, invalidi in drugi, ki jih je doslej užalil.

Trump ne razume, da je naredil kaj narobe, čeprav mu je celo njegov doslej najtrdnejši podpornik, nekdanji predsednik predstavniškega doma kongresa in predsedniški kandidat Newt Gingrich povedal, da dela največjo napako v svoji kampanji. Trump mu je odgovoril, da je presenečen nad to neprimerno kritiko. Izkušeni Gingrich je dejal, da lahko le Trump porazi Trumpa in trenutno se to dogaja.

Trump je napovedal vojno tudi medijem in svojim operativcem naročil naj vse novinarje, še posebej pa "televizijske hinavce", ki si jih bodo drznili spraševati o sodniku, takoj označijo za rasiste.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 2
  • allstarr111 15:17 07.junij 2016.

    Ti si bolan, Trump bi dal levo roko da postane Kapitan, in zna bit da mu celo rata, ker klintonovi so itak vsi lažnivci, zelo zaskrbljujoče pa zgleda Bill na teli sliki in to bo ona dobro unovčila, bi pa ...prikaži več ji jest prepovedal kandidaturo, sej je dva mandata ŽE bila Kapitan.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:15 07.junij 2016.

    Če ni bilo to vseskupaj pripravljeno zato da zmaga Clintonova in se zdej Trump skuša izognit izvolitvi.