Svet
5239 ogledov

Uradno: Praktično nikamor več brez covid potrdila

Cepljenje QR koda zeleno potrdilo Profimedia
V Italiji bo od 6. avgusta za vstop v restavracije in na množične dogodke obvezno covidno potrdilo.

V Italiji bo od 6. avgusta za vstop v zaprte prostore, kot so restavracije, ter na množične dogodke potrebno covidno potrdilo, je zvečer sklenila vlada premierja Maria Draghija, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Covidno potrdilo je instrument, ki bo Italijanom omogočil, da nadaljujejo svoje običajno življenje ob zagotovilu, da se ne bodo znašli med okuženimi," je po seji vlade na novinarski konferenci dejal Draghi, ki je vse prebivalce pozval, naj se cepijo.

Potrdilo bo potrebno za vstop v gostinske lokalne, športne dvorane, muzeje, kinematografe in gledališča, v igralnice, na bazene ter za obisk športnih dogodkov in koncertov ali za kongrese.

Diskoteke bo nadaljnjega ostajajo zaprte, je sklenila vlada, ki pa bo temu sektorju finančno pomagala.

Covidno potrdilo bodo Italijani lahko dobili že po prvem odmerku cepiva, prav tako ga bodo dobili tisti, ki so covid preboleli, in tisti, ki imajo največ 48 ur star negativen test.

Uvedbi covidnega potrdila je v vladi najbolj nasprotoval vodja skrajno desne Lige Matteo Salvini.

V Italiji se sicer število okuženih znova zvišuje, danes so zabeležili dobrih 5000 primerov okužb.

Komentarjev 6
  • bobubob 10:14 26.julij 2021.

    Žaba se še vedno kuha! Kmalu bodo 'cepljeni' (ki so prav tako lahko kužni a menda brez hujših/znanih? simptomov) lahko služili s prinašanjem hrane necepljenim, ki pa bodo morali ždeti doma, čeprav bolj zdravi od onih prvih. Nato pa .... ...prikaži več. https://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Niemöller

  • erikkk 09:49 24.julij 2021.

    Cepljenim se bo potrebno cepit vsak mesec. Fiksanje vsak mesec ... mega ane ;) tule je povezava o tem kako se za vas Big Pharma pripravlja mesečno pikanje: https://mirastnews.net/2021/07/14/maintenant-big-pharma-fait-pression-pour-un-vaccin-covid-mensuel-effacant-le-faux-recit-qui-pretendait-autrefois-quun-vaccin-regagnerait-votre-liberte/ (stran je v franciščini).

  • kapibara1 14:01 23.julij 2021.

    Ne V restavracije ? Prav, bomo pa na vrtu, v enmu voglu jedli+ pili.. v drugi vogola pa scat hodili..