Svet
30 ogledov

Uslužbenec ministrstva vohunil za Cio

dokumenti Shutterstock
Uslužbenca srbskega notranjega ministrstva naj bi ujeli z dokumenti, ki naj bi jih nameraval predati ameriški obveščevalni službi.

Po pisanju srbskega Blica, so uslužbenca ujeli z dokumenti v rokah. Zaupne podatke naj bi nesel na ameriško veleposlaništvo, cilj pa naj bi bil, da pridejo v roke agentom Cie. Blic, ki se sklicuje na svoje neimenovane vire, navaja, da naj bi moški podatke predajal "ne za denar, ampak v zameno za položaj v policiji".

Moški je bil zaposlen na delovnem mestu, kjer se je od njega pričakovalo sodelovanje s tujimi policijami. Američane naj bi redno obveščal o dejavnostih v uradu ministra Stefanovića, o kadrovskih menjavah, stanju v službi in policijskih aktivnostih na terenu, piše Blic. 

Srbski premier Aleksandar Vučić je pred dvema dnevoma na tiskovni konferenci obtožil neimenovane uslužbence uprave kriminialistične policije, da so pripadnikom tujih obveščevalnnih agencij predajali podatke. Po njegovih besedah, v Srbiji zaznavajo povečano delovanje tako tujih obveščevalnih služb z vzhoda kot z zahoda. 

Ameriški veleposlanik v Srbiji Kyle Scott zadeve ni želel komentirati. Dejal je, da je prebral novice, a da nima dovolj informacij o tem. 

dezurni@zurnal24.si

 Dan za varen avto

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:35 26.oktober 2016.

    Zahod ne vohuni proti Srbiji , ampak hoče da ve, kako Srbski državni organi sodelujejo in podpirajo svojo mafijo ! In to gre Vućiću zlo na živce !