Svet
8 ogledov

"Usmrtite sina in zdrave organe podarite"

Možgani, sinapsa Shutterstock
Babica 13-letnega dečka z avtizmom prijela grozljivo pismo. Anonimna ženska iz soseske ji v pismu, polnem sovraštva, predlaga, naj dečka usmrtijo – saj ga nihče nikoli ne bo maral.

13-letni Max, ki živi v Newcastlu v Kanadi, ima avtizem. Večino dopoldnevov med počitnicami preživlja pri svoji babici, kamor so pismo tudi dostavili. 

 "Imate otroka, ki je duševno prizadet, in zavestno ste se odločili, da je dobra zamisel, da živite v bližini take soseske???? Hrup, ki ga povzroča, ko je zunaj, je GROZEN!!!!!!!!!!!! Plaši normalne otroke!!!!!! Jokajoči dojenčki, glasba in celo lajež psov so normalni zvoki v stanovanjski soseski!!!!! On NI!!!!!!!!!!!!!!" je le del pisma, ki ga je dobila družina. Pod njim se je podpisala "jezna mama". 

Med drugim predlaga, naj sina usmrtijo, vse "neretardirane" organe pa podarijo. Zapiše, da nihče ne bo skrbel zanj v prihodnosti, da ga nobena ženska ne bo imela rada. Družini svetuje, naj se preselijo v prikolico sredi gozda in tako odstranijo svojega živalskega otroka iz soseske, ki ne želi, da bi živeli tam.

Policija bo poiskala avtorja

Družina je zaradi pisma šokirana, vendar so sosedi pokazali, da se ne strinjajo s pismom, in izrazili veliko podporo. Maxovega očeta skrbi, da bi sin postal žrtev nasilja. Prijavo so podali na policijo, ki bo  avtorja sovražnega pisma preganjala. 

Komentarjev 1
  • speris 13:54 21.avgust 2013.

    Kaj dajate 2 tedna stare reddit novice.. tecni ste..