Svet
8 ogledov

Usoda Francije znana do torka

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Evropska komisija je nekaj ur pred iztekom roka prejela dokumente Francije glede spoštovanja evropskih pravil, ki jih je zahtevala v preiskavi izgona Romov.

Za zdaj še ni jasno, kako bo Evropska komisija ukrepala, saj bo dokumente najprej preučila. "Prvi rezultati analize naj bi bili znani do torka," je dejal tiskovni predstavnik Mark Grey.

Kot je znano, je Evropska komisija na podlagi analize izgona Romov iz Francije septembra ocenila, da Francija evropske direktive o prostem gibanju državljanov Evropske unije še ni v celoti prenesla v svojo zakonodajo. Če v sedaj poslanem načrtu ni zadostnih ukrepov za uspešen prenos evropske direktive, bo proti Franciji ukrepala.

Na tapeti tudi Slovenija
Pravila naj bi sicer kršilu tudi več ostalih evropskih držav. V Bruslju trenutno preverjajo vse članice EU in do konca meseca bodo zoper kršiteljice ukrepali. Na seznamu tistih, ki se ne držijo evropskih pravil, naj bi bila tudi Slovenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.