Svet
7 ogledov

Ustrelil pet bivših sodelavcev

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanji uslužbenec tovarne v ameriškem mestu Albuquerque je sodil petim bivšim sodelavcem, nato pa še sebi. Ranil je še štiri ljudi - dva sta v kritičnem stanju.

Američan (policisti so sicer nekaj časa domnevali, da je šlo za žensko strelko) je strelski pohod opravila v tovarni optičnih vlaken Emcore. Ko so policisti prišli na kraj tragedije, so našli deset ustreljenih ljudi, od tega šest mrtvih. Dva sta v kritičnem stanju, stanje drugih dveh pa je stabilno.

Prejšnji teden smo poročali tudi o strelskem pohodu Britanca, ki si je na koncu prav tako sodil sam. Več na tej povezavi.

"Domnevamo, da gre za nasilje na delovnem mestu, povezano z nasiljem v družini," pravi vodja lokalne policije Ray Schultz. Dodal je, da so poiskali tudi otroke žrtev in napadalke ter da so vsi v redu. Obenem opravljajo zasliševanja v sami tovarni, saj upajo, da bodo tako prišli do koristnih informacij.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.