Svet
20 ogledov

Ustrelili so ga zaradi objave na Facebooku

1. primer lažnega profila Prtscreen Facebook
Po tem, ko je njegova slika s pripisom, da je policijski ovaduh, zaokrožila po Facebooku, so ga nekaj ur kasneje ustrelili.

Uradnik na policiji, Jonpaul Pasqualone, je na spletu objavil fotografijo Domenica Masciopinta, sicer obsojenega na 14 let zaporne kazni zaradi preprodaje mamil, in zraven pripisal "policijski ovaduh od leta 2009". Minilo je le nekaj ur, ko so 31-letnega Masciopinta v Bedfordu ustrelili.

Pasqualone je zaobšel policijski varnostni sistem in s policijskega računalnika ukradel fotografijo, nato pa ustvaril Facebook stran, na kateri je lažno obtožil Pasqualona, da je ovaduh pri policiji. Fotografijo je pošiljal tudi prek mobilnih telefonov, še poroča The Telegraph.

Pasqualone naj bi sliko objavil zato, da bi pomagal prijatelju iz otroštva. Ta naj bi – tako kot Masciopinti – preprodajal mamila, zaradi česar je bil Masciopintijev tekmec.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.