Svet
17 ogledov

Utonilo več kot 160 prebežnikov

begunci, ladja EPA
Pred obalo Egita reševalci ponovno štejejo trupla.

Po podatkih egiptovskih oblasti doslej našli 162 trupel, bojijo pa se, da je mrtvih še več deset. V sredo je pred sredozemsko obalo Egipta potonila ladja z več sto prebežniki.

Med mrtvimi so številni otroci in ženske, ki niso znali plavati. Ladja je potonila v bližini pristaniškega mesta Rosetta ob delti Nila, reševalci so na kraj nesreče prišli po več urah, morda celo dneh, poroča Independent.

Po pričanju preživelih, je ladja potonila zaradi preobteženosti. Na njej naj bi bilo okoli 600 ljudi. Številne migrante naj bi prevažali celo v delu ladje, kjer je hladilnica. "Ti so potonili prvi, njihova trupla pa so še na ladji na dnu morja. Doslej smo našli trupla tistih, ki so z ladje skočili," je povedal predstavnik lokalnih oblasti. 

Ladja je bila namenjena v Italijo, na njen pa so bili Egipčani, Eritrejci, Sudanci, Somalci in Sirci.

Po podatkih evropske mejne agencije Frontex, je v Italijo iz Egipta med januarjem in septembrom letos prebežalo 12 tisoč ljudi. Lani jih je bilo v tem časovnem obdobju 7 tisoč.

Komentarjev 2
  • sprehajalec 21:15 23.september 2016.

    Ne, nobenemu ne strežejo po življenju, to je bedarija. Doli velja Europa kot obljubljena dežela. Dokler ga bo nemčija shrala z žepnino za azilante, pa stanovanjem, pa obroki, pa familijo potegniti, bodo vedno znova poskušali. Dokler bo merklova tam...

  • ojla 19:53 23.september 2016.

    Pa tile ljudje niso normalni ,kaj vsem, ki bežijo strežejo po življenju, da se odločijo za tako nevarno pot. Škoda, da te bedake rešujejo, ker sami izzivajo usodo.