Svet
18351 ogledov

Novoletno kopanje se je sprevrglo v tragedijo

youtube
Novoletni skok v morje se je tragično končal.

Tradicionalno novoletno kopanje pri hotelu Jadran na Reki se je sprevrglo v tragedijo.

"Dogovorili smo se, da zaradi slabega vremena ne bomo plavali, ampak se bomo le slekli in v krogu prijeli za roke. No, valovi so bili premočni in prišlo je do tragedije," je za Novi list povedal Josip Povrženić, eden od organizatorjev. Dodal je še, da so jih v hotelu opozarjali, naj ne gredo v morje, a da je jugo začel slabeti in da so se kljub opozorilom odločili drugače.

Dve osebi sta umrli, pri eni naj bi bilo po podatkih Novega lista oživljanje uspešno. 

Na Pećinah je sicer letos potekalo četrto novoletno kopanje na prvi dan novega leta opoldne, letos je bilo petnajst udeležencev, nekaj izmed njih je ranjenih.

Starejši moški naj bi se takoj utopil, enega so odnesli valovi in so ga iz vode potegnili gasilci, ki so ga ga oživljali na plaži. Poškodovana sta tudi dva gasilca, ki sta sodelovala pri reševanju.  

Vodja izmene gasilske postaje Vežica Dino Škamo je dejal, da so bile razmere za reševanje izjemno zahtevne. "Razmere so bile kaotične. Dobili smo prijavo, da se dve osebi utapljata, ko sem prišel tja, sem na plaži in v vodi zagledal kup ljudi, videl sem človeka, kako lebdi v morju. Oblekel sem potapljaško obleko in skočil v morje, za mano tudi kolegi, ampak reševanje je bilo res težko, jugo nas je metal na vse strani, nismo se imeli za kaj prijeti," je povedal Škamo. 

Na plaži so bili večinoma starejši kopalci, ki so, očitno, ne glede na to, da se tam že dolgo kopajo, podcenili moč juga.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Laznivi 16:54 01.januar 2018.

    Gasilci morajo reskirat zivljenje za resevat teleta ki se gredo kopat v morje decembra meseca. Kateri normalen clovek skace v vodo pozimi ?

  • Avatar Zala
    Zala 14:50 01.januar 2018.

    Kaj jim je taga treba bilo?