Svet
5 ogledov

Utopitev zaradi požara

Protest gasilcev Reuters
Požar na severozahodu Španije je terjal štiri smrtne žrtve. Dva človeka sta umrla, ker sta se utopila, potem ko sta skočila v morje, da bi se rešila pred požarom.

Vsi trije so v požaru na severozahodu Španije, ki je zaradi vetra ušel izpod nadzora, umrli včeraj, na tisoče pa jih je bilo zaradi dima prisiljenih ostati v zaprtih prostorih.

Usoden skok v morje

V bližini mesta Portbou sta umrla 60-letni moški in njegova 15-letna hči, ki sta se utopila, potem ko sta se pred plameni poskušala rešiti s skokom v morje.

Pri Portbouju je namreč na ozki podeželski cesti, ki poteka vzdolž strme kamnite obale proti meji s Francijo, ogenj zajel približno 50 vozil. Potniki so pred ognjem zbežali večinoma peš čez vzpetine. Tretja žrtev požara je bil starejši moški, ki je doživel srčni napad, ko je pomagal pri gašenju svojega doma blizu mesta Llers. V bolnišnici je umrl tudi Francoz, katerega avtomobil je zajel ogenj in je imel opečenega 80 odstotkov telesa.

Še sto ranjenih

Kot je dejal poveljnik gasilcev v Kataloniji, je bilo v požaru laže ranjenih sto ljudi. Gasilci so prebivalcem devetih krajev na območju, med njimi sta tudi mesti La Jonquera in Biure, svetovali, naj zaradi lastne varnosti ostanejo v zaprtih prostorih. Širše območje je namreč zajel oblak dima.

Ostali brez elektrike

V požaru, ki je izbruhnil v nedeljo kmalu po poldnevu v bližini mesta La Jonquera ob francoski meji, je bilo uničenih sedem tisoč hektarjev površja. Ker je zelo suho, veter pa je pihal s hitrostjo 90 kilometrov na uro, se je požar začel hitro širiti.

Zaradi požara je zaprtih več cest ter hitra železnica med Španijo in Francijo, prek štiri tisoč ljudi pa je ostalo brez elektrike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.