Svet
30 ogledov

V 11 minutah ubil 26 ljudi

Adam Lanza Splet
Policija je objavila povzetek poročila o streljanju na šoli Sandy Hook decembra lani. Glavno vprašanje še vedno ostaja neodgovorjeno.

Skoraj leto dni po pokolu na osnovni šoli Sandy Hook v Connecticutu motiv za grozljivo dejanje ostaja skrit. Štiriinštirideset strani dolgo policijsko poročilo ne ponuja odgovora na vprašanje, zakaj je 20-letni Adam Lanza ubil mater in svoj pohod nadaljeval na bližnji šoli.

"Dokazi jasno kažejo, da je strelec svoja dejanja načrtoval, tudi samomor. Zakaj je to storil, ali zakaj si je izbral osnovno šolo Sandy Hook ni jasno," je zapisano v poročilu. Lanza je bil obseden s pokolom na šoli Columbine leta 1999 in drugimi tovrstnimi streljanji. Med preiskavo so na dan prišle tudi njegove duševne težave, a nemogoče je reči, kaj točno je strelca pognalo čez rob.

Policija je od prvega klica na številko 911 potrebovala štiri minute, da je prispela na kraj. Minuto za tem, si je Lanza sodil sam. "V manj kot enajstih minutah je 21 prvošolcev in šest odraslih izgubilo življenje," razkriva poročilo.

Obvestili sorodnike žrtev

Policija je z vsebino poročila seznanila sorodnike žrtev. O podrobnostih tega postopka niso želeli govoriti.

Družina Victorie Soto, umrle učiteljice, je objavo poročila označila za "še en udarec, s katerim se mora soočiti naša družina". "Medtem ko drugi iščejo odgovore na vprašanje, zakaj se je to zgodilo, mi iščemo odgovor na vprašanje kako. Kako naj živimo brez Vicki? Kako naj praznujemo božič brez Vicki? Kako naj živimo iz dneva v dan, ko pogešamo del naše družine? To so vprašanja, na katera iščemo odgovore. Nič v tem poročilu nam ne bo odgovorilo nanje," so zapisali v izjavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.