Svet
22 ogledov

V 15 minutah 800 pikov komarjev

Denarja za zapraševanje je zmanjkalo. (Foto: Vlado Kos/Cropix) Žurnal24 main
Vukovarčane v 15 minutah v povprečju piči 800 komarjev. Zmanjkalo denarja za uničevanje komarjev. Zaradi množičnih pikov začele poginjati srne.

"Ves čas nas pikajo. Sinoči sem morala ostati v hiši, prav tako predvčerajšnjim. Ko se zvečeri in ko je najlepše, bežimo domov," je povedala Vukovarčanka, ki se tako kot njeni sokrajani bolj ali manj neuspešno brani pred komarji.

Kar 60 milijard komarjev vsak dan obišče Vukovar. V 15 minutah so v povprečju prebivalci 800-krat izpostavljeni pikom komarjev. Ti napadajo tudi divje živali, ki pa se nimajo kam zateči. "Tudi človeku ni lahko, kaj šele mali srni, ki je 24 ur na dan izpostavljena pikom, brani pa se lahko le z ušesi," razmere opisuje lovec Ivica Kovačević. Lovci so že našli nekaj poginulih srn.

In kot da že ni dovolj nadloge, je zdaj še zmanjkalo denarja, da bi z letali zapraševali območje Vukovarja in tako pobili nadležne komarje. Vukovarčani bodo zato ob položnici za komunalne storitve dobili še eno, ki je namenjena prostovoljnim prispevkom za boj proti komarjem. "Krajane sem pozval, naj prispevajo 15 kun sedmega, osmega in devetega meseca, da bi se tako rešili komarjev," pravi župan Vukovarja Željko Sabo. Samo ena obsežna "letalska akcija“ stane skoraj 42 tisoč evrov, poroča hrvaška televizija Nova TV. Vukovarčani so zaradi komarjev tako obupani, da se večina strinja s prostovoljnimi prispevki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.