Svet
3305 ogledov

V 24 minutah nabral za 132 tisoč evrov kazni

Rdeča luč na semaforju Profimedia
Devetnajstletniku so policisti stopili na prste, potem ko je v 24 minutah storil več kot 80 prometnih prekrškov.

Vse prekrške je zabeležila kamera in to njegova. "Ne da se mi čakati na zeleno," na posnetku govori 19-letni Splitčan, ko prevozi rdečo luč. Mladenič, ki redno objavlja posnetke na spletnem portalu YouTube, je svojo vožnjo snemal pred dvema tednoma. "Kupil sem novo kamero in se šel vozit po mestu," je povedal za Jutarnji in dodal, da so motorji in avtomobili njegova strast že od 10. leta. 

Policisti so ga ujeli zahvaljujoč njegovi objavi. Na posnetku z motorjem vozi skozi rdečo luč, po pločniku, prehiteva čez polno črto, ne upošteva omejitve hitrosti in ogroža druge udeležence v prometu. Med vožnjo skozi predor je komentiral, da zaradi gostega prometa ne more pokazati, kaj vse zmore njegov motor. 

Kot piše 24sata, je bil mladenič na poti na policijsko postajo, kjer naj bi opravil razgovor zaradi nekega preteklega dogodka, povezanega s prehitro vožnjo. 

Hrvat se brani, da še nikoli ni imel prometne nesreče, ker "dobro predvideva in je vedno korak pred drugimi vozniki". Kot pravi, "upošteva svoja pravila".

Policisti so drugačnega mnenja. Na posnetku so našteli več kot 80 prekrškov. Ker voznik ne daje vtisa, da bi razumel resnost prekrškov, so ga napotili na izredni zdravniški pregled. Od rezultata pregleda bo odvisno, kako bodo proti vozniku ukrepali. 

Omenjeni portal dodaja, da bi policisti vozniku za vse prekrške, razvidne s posnetka, lahko izdali za več kot 132 tisoč evrov kazni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Snežinko 07:16 14.november 2019.

    Zakaj to tam deluje, pri nas pa ne, se resno sprašujem? Namreč, če bi to storili pri nas bi pristala na sodišču POLICIJA, in to zaradi kršenja zakona GDPR in ne vem, kaj še vse. Sploh pri nas video posnetek ...prikaži več ni priznan kot dokaz... Anarhija!