Svet
2070 ogledov

V 24 urah potrdili skoraj 35.000 okužb

koronavirus Epa
V Braziliji rekordno število novih okužb z novim koronavirusom v enem dnevu.

V Braziliji so v torek zabeležili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom v enem dnevu. V 24 urah so jih namreč potrdili skoraj 35.000, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Skupaj so zabeležili več kot 923.000 primerov okužbe z novim koronavirusom, s čimer se Brazilija uvršča na drugo mesto na svetu, za ZDA.

V zadnjih 24 urah so v Braziliji potrdili tudi 1282 novih smrtnih žrtev covida-19, skupno je doslej umrlo že več kot 45.000 ljudi. Tudi po številu umrlih je Brazilija na drugem mestu, za ZDA.

Strokovnjaki opozarjajo, da je dejansko število okuženih v Braziliji z 212 milijoni prebivalcev verjetno nekajkrat višje, saj za novi koronavirus testirajo le malo ljudi.

Širjenje virusa se ne upočasnjuje

Visoka predstavnica Panameriške zdravstvene organizacije Carissa Etienne je izrazila zaskrbljenost zaradi razmer v tej južnoameriški državi. "Brazilija ima 23 odstotkov vseh okuženih in 21 odstotkov vseh smrtnih žrtev v regiji. In še ne beležimo upočasnitve širjenja okužb," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejala na novinarski konferenci na daljavo.

Organizacija zato svetuje Braziliji in drugim državam v regiji, naj nadaljujejo z ukrepi za zajezitev pandemije, gospodarstvo pa zaženejo počasi in pazljivo.

Brazilija še ni oblikovala strategije za obvladovanje novega koronavirusa. Politika in ukrepi brazilskega predsednika Jaira Bolsonara, ki covidu-19 ne pripisuje velikega pomena, so sicer v državi predmet ostrih polemik.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 12
  • AnzeSmolej 08:21 17.junij 2020.

    Pripadniki Brazilskega parlamenta so si želeli ogledati eno bolnico kjer naj bi bilo 5000 okuženih in preko 200 mrtvih. Niso mogli notri. Parlementarci so VDRLI v bolnico na SILO! Našli so PRAZNO BOLNICO !!!!!!! Povsod same laži, laži, laži !