Svet
37 ogledov

V Amsterdamu nič več skunka

Zvijanje marihuane. EPA
Nizozemske coffee shope, svetovno znane lokale, v katerih je mogoče kupiti in uživati marihuano, čakajo nove omejitve. Dovoljena bo le še prodaja marihuane z vsebnostjo THC do 15 odstotkov.

Nizozemska vlada je napovedala, da bo močno marihuano iz kategorije lahkih drog prekvalificirala med trde droge. To pomeni, da v nizozemskih coffee shopih ne bo več mogoče kupiti in uživati takoimenovanega skunka, ki danes predstavlja veliko večino vse marihuane, ki jo tam prodajo.

V zadnjih letih je marihuana namreč vse bolj potentna, po mnenju nizozemskih politikov pa zato tudi bolj nevarna, poroča BBC. Dovoljena bo le še marihuana, ki vsebuje do 15 odstotkov značilne ključne kemikalije THC.

Napovedana tudi prepoved prodaje turistom

Nekateri gostinci, ki so svojo ponudbo obogatili ali utemeljili na marihuani za novim zakonom vidijo na Nizozemskem vse bolj vplivno skrajno desnico. Zaradi novega predloga bodo sicer morali s šibkejšimi sortami nadomestiti kar 80 odstotkov zalog marihuane.


Prepoved skunka se obeta prihodnje leto, policija pa jo bo po napovedih uveljavljala s pregledi coffee shopov. Zna pa se zgoditi, da bo prizadela le domačine, saj se ravno tako prihodnje leto obeta prepoved prodajanja marihuane turistom.

Komentarjev 3
  • hubertfast 06:27 10.oktober 2011.

    Bedarija, ne vem zakaj se ti Nizozemci zdaj kar nekaj klanjajoin prepovedujejo. Ok za skunk se celo še strinjam, da je lahko premočen. Turizem jim bo pa drastično padel.

  • Skippy 00:43 09.oktober 2011.

    Ljudje so iznajdljiva bitja in se državni prisili vedno znova in znova uspešno upirajo.

  • 1111 09:48 08.oktober 2011.

    ...to bo udarec predvsem za "turiste" :)))