Svet
15 ogledov

V Andih zmrzoval štiri mesece in preživel

Raul Circunegui Andi EPA
Urugvajskega moškega, ki je bil pogrešan od maja, ko je poskušal z motorjem prečkati Ande od Čila do Argentine, so našli živega.

Oseminpetdesetletni Raúl Fernando Gómez Cincunegui se je v Andih izgubil maja, ko je divjala snežna nevihta in se je njegov motor pokvaril. Štiri mesece pozneje so ga našli v zavetišču na višini 2.800 metrov, kjer se je preživljal z ostanki hrane, ki je ostala v zavetišču, in lovljenjem živali, ki so mu prekrižale pot, tudi s podganami. Našel ga je argentinski helikopter, ki je želel v bližini izmeriti višino snega. Oslabljeni Raúl je nekako odprl težka vrata svojega zavetišča in priklical posadko.

Shiranega in dehidriranega moškega so nemudoma odpeljali v bolnišnico, od koder so že sporočili, da si bo popolnoma opomogel. "To je čudež, še vedno ne moremo verjeti," je dejal guverner San Juana. Raúl je v času, ko se je bojeval za svoje življenje, izgubil 20 kilogramov. Zdravnik, ki ga je pregledal, je bil osupel, kako trdoživ je. "Ima visok krvni pritisk, bil je kadilec, pa še ni se zdravo prehranjeval," je razložil šokiran zdravnik, a dodal: "Kljub temu bo z njim vse v redu in v nekaj dneh ga bomo lahko poslali domov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.