Svet
1592 ogledov

V Avstriji dva dni pred popolnim lockdownom pestro

Avstrija epidemija Epa
Ker se v ponedeljek zaradi covida-19 ustavlja javno življenje, so številni v Avstriji današnji dan izkoristili za večje nakupe.

V ponedeljek se bo v Avstriji vnovič ustavilo javno življenje, v skladu s tem pa tudi zaprle nenujne trgovine. Iz trgovskih središč po vsej državi poročajo o veliki gneči, ki jo je bilo občutiti že dopoldne, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Naval kupcev naj bi med drugim beležili v trgovinah s čevlji, kjer starši kupujejo zimsko obutev za otroke. Tudi v drugih trgovinah naj bi bili v ospredju nakupi točno določenih dobrin, pa tudi predčasno božično nakupovanje. Dogajanje je prav tako pestro v frizerskih salonih, nekatere trgovine z oblačili vabijo z visokimi popusti, piše APA.

Iz nakupovalnega centra Auhofcenter na Dunaju obenem poročajo o dolgih čakalnih vrstah za cepljenje proti covidu-19, ki je možno brez naročanja. Ker Dunaj že teden dni omogoča prejem poživitvenega odmerka cepiva že štiri mesece po zadnjem odmerku, prihajajo tja ponj tudi številni iz denimo Spodnje in Zgornje Avstrije.

Kot piše APA, so v petek na Dunaju razdelili 30.788 odmerkov cepiva, kar je največ od začetka cepilne kampanje.

Avstrija epidemija | Avtor: Epa Epa

Deset dni zaprtja, z možnostjo podaljšanja

V Avstriji bo zaprtje javnega življenja, za kakršnega se v tokratnem četrtem valu pandemije ni odločila še nobena druga evropska država, veljalo predvidoma 20 dni. Po prvih desetih dneh bodo ta ukrep proučili, zaprtje pa so se bo samodejno končalo 13. decembra. Zaprtje javnega življenja za necepljene bo veljalo še naprej.

Šole in vrtci bodo načeloma ostali odprti, a prisotnost pri pouku ne bo obvezna.

Obenem bo v Avstriji od 1. februarja obvezno cepljenje proti covidu-19. V celoti je trenutno cepljenih 66 odstotkov prebivalcev države.

V zadnjem dnevu so sicer v Avstriji znova potrdili več kot 15.000 okužb z novim koronavirusom. Zabeležili so jih 15.297, v povprečju pa v zadnjem tednu skoraj 13.500 dnevno. Umrlo je 42 covidnih bolnikov. Še naprej se veča tudi število okuženih v bolnišnicah.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 3
  • QSprm 16:18 20.november 2021.

    Sej nihce vec niti ne pricakuje objektivnega porocanja od rezimskih propagandnih agencij. Objavljanje rezimskih sporocil nima nobene zveze z novinarskim porocanjem. Na dunaju so sicer najbolj mnozicni protesti proti apartheidu v drzavi, na katerih sodelujejo pripadniki vojske avstrije.

  • Tanya_Ingram 14:49 20.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦