Svet
9 ogledov

V Avstriji odrezani od sveta

Sneg je v začetku leta 2012 ohromil zahod Avstrije. EPA
Obilica snega na zahodu Avstrije je del države, predvsem deželo Vorarlberg (Predarlsko), odrezalo od osrednjih dežel in Dunaja. Ceste in železnice so neprevozne, samo v minuli noči pa je zapadlo do pol metra novega snega.

Območje Predarlskega (Vorarlberg) ob meji s Švico in Liechtensteinom nima povezave s preostalim delom Avstrije. Podobno je na posameznih območjih Tirolske. Od začetka leta je namreč zapadlo od dva do tri metre snega, samo v noči na ponedeljek do pol metra. Zaprte so tako ceste kot železnica.

Podrta drevesa so onemogočila dostop do predora Arlberg, ki je osrednja cestna povezava med Avstrijo in Švico. Tudi železniška povezava med državama je prekinjena in danes zagotovo še ne bo vzpostavljena.

Tudi nekatera smučarska središča so nedostopna, med drugimi Lech in Zürs. Na dostopnih cestah do mnogih krajev namreč komisije ocenjujejo nevarnost plazov in le v primeru, da slednji ne ogrožajo prometa, bodo ceste odprli. Na celotnem območju je nevarnost plazov ocenjena z najvišjo stopnjo.

Boljši vremenski obeti so za torek in v drugi polovici tedna se pričakuje tudi izboljšanje dostopnosti trenutno nedostopnih krajev.

Komentarjev 2
  • d 12:18 09.januar 2012.

    Tudi pol Avstrije stoji, tudi ITA bi, prav tako Nemčija. Na izredne razmere ni pripravljena nobena država. Tko, da ne vem kva bi rad povedu s tem komentarjem.

  • crvit 10:40 09.januar 2012.

    Če pri nas zapade tolk snega obstoji vsa Slovenija