Svet
19 ogledov

V Avstriji poplave in požari

strela, neurje Žurnal24 main
Avstrijo so v začetku poletja zajele poplave.

Medtem ko je Slovenijo zajelo vroče vreme, se v Avstriji spopadajo s popolnoma drugačnim vremenom. Začetek poletja so Avstrijcem zagrenili nevihte in neurja, ki so v sredo in danes povzročili poplave in gozdne požare zaradi udarov strel.

Med najbolj prizadetimi območji je sever države, med drugim dežela Salzburg, predel Innviertel v deželi Zgornja Avstrija ob reki Inn ter južni del Spodnje Avstrije. Tudi za danes meteorologi napovedujejo huda neurja s silovitimi sunki vetra in točo.

Strela zadela cerkveni zvonik

V kraju Krenglbach je strela zadela cerkveni zvonik. Ponekod so bile prekinjene železniške povezave, v kraju Mehrnbach je tire preplavila voda, odsek pa bo do sobote ostal zaprt. V Aspachu se je 25-letni moški v zadnjem trenutku rešil iz avtomobila, preden bi ga odnesla poplava.

V deželi Salzburg je ponekod v samo nekaj urah padlo 74 litrov dežja na kvadratni meter, kar se po besedah meteorologov na tem območju zgodi le vsakih nekaj let. Močno deževje je marsikje sprožilo hudourniške nanose, ki so zasipali ceste.

Zaradi neurij in poplav je bilo samo v Salzburgu čez noč v polni pripravljenosti več kot 1.500 gasilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.