Svet
72062 ogledov

V Avstriji ustavili slovenski avtodom, v njem pa ...

Avtodom kampiranje Žurnal24 main
Preiskavo vodi državni urad za zaščito ustave in boj proti terorizmu.

Avstrijska policija je oktobra na avtocesti pri kraju Weissenstein na avstrijskem Koroškem ustavila avtodom, v katerem je našla 30 avtomatskih pušk AK-47 in večje število granat, je danes sporočil tiskovni predstavnik tožilstva v Celovcu Markus Kitz. Voznik avtodoma je bil Slovenec, ki je trenutno v priporu in trdi, da o orožju ni vedel ničesar.

Voznik je policiji dejal, da o orožju ni vedel ničesar, imel naj bi le naročilo, naj avtodom pripelje v Nemčijo, je pojasnil Kitz. Preiskavo sicer vodi državni urad za zaščito ustave in boj proti terorizmu.

V Sloveniji medtem že poteka postopek proti osebam, ki naj bi naročile prevoz avtodoma v Nemčijo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. V luči tega je tožilstvo v Celovcu ponudilo, da preiskavo preda organom v Sloveniji, da bi se postopki lahko združili, še poroča APA.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • bobubob 10:01 09.november 2023.

    Zelena meja. Dosežek jedrne Evrope, kamor želimo za vsako ceno tudi mi, oziroma od pišmeuharskih volilcev voljena levodesna politika. Ja, oni res pridejo tja, mi, plebs, pa jamramo nad norimi jedrnimi ukrepi, ki pridejo k nam... in jih seveda plačujemo. ...prikaži več Oboje, ukrepe in politike.Pa zreven še ploskamo ter budno pazimo, da jim naš sodržavljan ne ploska manj.

  • McBobo 23:23 07.november 2023.

    Tole je kućanovo maslo. Kućan je posrednik, provizija gre tudi jankoviću.

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 14:37 07.november 2023.

    Verjetno Janša preko posrednikov prodaja, kar mu je ostalo od nakradenega orožja.