Svet
17 ogledov

V Bangladešu izbruhnil še en požar

Požar v Daki Reuters
Po tragičnem požaru v tekstilni tovarni v Bangladešu je danes izbruhnil še en požar. Ta je povzročil veliko gmotno škodo v neki tekstilni tovarni na obrobju prestolnice Daka. Gasilci so nemudoma posredovali in ogenj jim je hitro uspelo spraviti pod nadzor. Nastala je velika gmotna škoda, o žrtvah pa ne poročajo.

Parlament v Daki je za dan žalovanja razglasil torek, čeprav je hotela ministrica Sheikh Hasina Wajed, da bi ta potekal že danes. Vse zastave bodo tako v torek visele na pol droga, tekstilne tovarne pa bodo ostale zaprte. Mnoge so zaprte že danes.

Delavci zahtevali kaznovanje odgovornih

Na ulicah Dake se je sicer v nedeljo zvečer zbralo na tisoče jeznih delavcev, ki so zahtevali kaznovanje odgovornih za požar in boljšo varnost na delovnih mestih. Danes pa bo potekal množični pogreb okoli 60 žrtev požara, katerih trupla so zoglenela do neprepoznavnosti, zato umrlih ni mogoče identificirati.

Umrlo 110 ljudi

V požaru v noči na nedeljo je umrlo 110 delavcev, še kakih 200 je bilo ranjenih. Ko je izbruhnil ogenj, je ostalo v zgradbi ujetih kakih tisoč ljudi, večinoma žensk, in nekateri so v paniki skozi okna skakali na prosto. Več jih je pri tem umrlo.

Gre za najhujšo nesrečo v tem izvozno usmerjenem sektorju v Bangladešu doslej. V večnadstropni zgradbi v predmestju Dake Ashulia, ki je zagorela, so izdelovali oblačila za številne multinacionalke v Evropi in ZDA, med drugim C&A.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.