Svet
20 ogledov

V bazenu lahko plava zgoraj brez

Jodi Jaecks Reuters
Američanka Jodi Jaecks, ki je preživela raka in je ostala brez dojk, bo lahko v bazenu v Seattlu plavala zgoraj brez. Uprava bazena je takšno odločitev sprejela šele po pritisku javnosti.

45-letni Američanki sprva niso dovolili, da bi brez zgornjega dela kopalk, ki ji zaradi operacije povzroča neznosne bolečine, plavala v bazenu. Nad odločitvijo uprave bazena so bili zelo ogorčeni njeni prijatelji kopalci, ki so sprožili veliko protestno akcijo in tako upravo prisilili, da je spremenila odločitev.

Predstavniki bazena so namreč menili, da bi lahko Jaecksonova z zgornjim delom telesa motila druge kopalce, predvsem družine z mladimi otroki, piše Daily Mail. 45-letnica, ki se je celo življenje aktivno ukvarjala s športom, je povedala, da si želi ponovno pridobiti kondicijo, ker je večmesečno zdravljenje zelo oslabilo njeno zdravje. Lansko leto so ji namreč odstranili dojki, na njunem mestu pa se sedaj vidita brazgotini.

Jaecksova sedaj želi, da bi tudi pri drugih ženskah uprava bazena naredila takšno izjemo, poroča CBS News. Pravila na kopališču namreč določajo, da se ženske ne smejo kopati zgoraj brez. "V začetku, ko sem slišala za odločitev, sem bila srečna. Nato pa sem ugotovila, da se niso spremenila pravila, ampak to velja samo za moj primer," je povedala 45-letnica.

Prvi mož stadiona v Seattlu bo sedaj ustanovil odbor, sestavljen iz posameznikov, ki so preživeli raka, tamkajšnjih delavcev in predstavnikov zdravstvenih ustanov, ki se bo odločil o novih pravilih na bazenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.