Svet
226 ogledov

V beg pognal steklo lisico

Ugriz stekle živali je za človeka lahko hitro usoden. (Foto: iStockphoto)
1/2
Žurnal24 main
Zahvaljujoč veščinam, ki se jih je naučil v vietnamski vojni, je vojni veteran Walter Wilson preživel napad stekle lisice.

Wilsona je lisica napadla na parkirišču pred trgovino v Atlanti, pri čemer mu je predrla kožo na podlahti. Kljub temu, da jo je večkrat brcnil, žival ni popustila in ga ni prenehala napadati.

Lisico sem opazil kakšnih 30 metrov stran, ko se mi je začela približevati. Sprva sem jo želel prestrašiti, saj sem vedel, da je divja žival in ne mara ljudi. A žival ni niti trenila, potem pa sem naredil napako, saj sem mislil, da jo lahko brcnem, vendar nisem računal, da bo lahko skočila tako daleč,“ razlaga Wilson.

Na srečo mu je uspelo podivjano lisico omamiti z brco v vrat, nakar je pobegnil v trgovino, kjer so mu uslužbenci pomagali. Le 20 minut kasneje je lisica ugriznila še enega moškega, ki jo je želel ujeti v škatlo, na koncu pa je lisico ustrelila policija.

Wilson je do sedaj prejel že okoli 30 doz cepiva proti steklini, a pravi, da se počuti dobro in dodaja, da bi se rajši boril z lisico, kot prejemal boleče injekcije cepiva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.