Svet
24 ogledov

V Benetkah nekaterih visoka voda ne moti

poplave Benetke
1/10
EPA
Benetke so v zadnjih dneh postale mesto pod vodo in ne mesto nad njo. Italijanski mediji poročajo, da je poplavljenega kar 70 odstotkov mesta.

Zaradi visoke plime in močnega južnega vetra so bile Benetke včeraj poplavljene, raven vode v beneški laguni pa je bila šesta najvišja, odkar so pred 150 leti začeli meritve. V nedeljo je bilo pod vodo 70 odstotkov Benetk, saj je plima dosegla 150 centimetrov. V Benetkah sicer načrtujejo mobilne pregrade, ki se bodo dvignile z morskega dna in preprečile poplavljanje mesta med plimo, vendar te ne bodo začele delovati pred letom 2014.

A odvečna voda turistov in tamkajšnjih prebivalcev očitno ne moti, saj se po ulicah brezskrbno sprehajajo v gumijastih škornjih, nekateri v pomankljivih oblačilih, spet drugi so močno deževje izkoristili celo za plavanje in skoke v vodo.

Zaradi slabega vremena so imeli v nedeljo težave tudi drugod po Italiji. Tako je moralo v Toskani domove zapustiti kakih 200 ljudi, o močnem deževju pa so poročali tudi iz Ligurije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.