Svet
75 ogledov

V beograjskem živalskem vrtu volk napadel deklico

Nevaren za ljudi naj ne bi bil, vendar volk je vendarle zver in kot tak nepredvi Žurnal24 main
V živalskem vrtu v Beogradu je volk napadel dveletno deklico in jo ugriznil.

Napad se je zgodil v nedeljo popoldne, napadel pa jo je mladič v posebnem oddelku živalskega vrta, ki je namenjen stiku otrok z mladiči različnih vrst. Deklico so odpeljali v pediatrično bolnišnico v Beogradu, je poročal srbski Blic.

Volk je bil sicer na povodcu in na vodenem sprehodu, ko se je vodnici nenadoma iztrgal in skočil malčici na hrbet ter jo ugriznil. Ni še povsem jasno, kako hude so poškodbe deklice.

Ni kazal agresije

Sprehod mladičev različnih vrst je povsem običajna praksa v beograjskem živalskem vrtu, kjer so nad dogodkom izjemno presenečeni. Kot je dejal direktor zoološkega vrta Vuk Bojović, volčič ni bil agresiven in so ga že od malega hranili iz roke. Obnaša se kot pes, je dejal in zatrdil, da agresivnih živali ne jemljejo ven iz njihovih ograd.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:11 23.april 2014.

    Ne gre za napad ampak igro , vendar je bila za njo delklica premajhna in jo je kuža podlr na tla . Če bi šlo za napad , bi bila ugriznjena ne pa popraskana i podpluta zaradi padca ! Mal ...prikaži več razmislite predno pišete traparije. Dveletnega otroka volk ubije v sekundi !!!!