Svet
13 ogledov

V Berlinu "pohod pocestnic"

Pohod "pocestnic" v Nemčiji
1/13
Žurnal24 main
Več sto ljudi na pohodu, s katerim so želeli opozoriti na pravice žensk, da se lahko oblačijo, kakor želijo, ne da bi s tem tvegale posilstvo.

Večina "pocestnic" je bilo žensk, med njimi številne oblečene v minikrila in mrežaste najlonke ter obute v čevljih z visoko peto, a so bili med njimi tudi predstavniki moškega spola.

"Ne moreš vedno protestirati zgolj za osebne pravice. Včasih se moraš postaviti tudi za pravice drugih," je dejal eden od udeležencev pohoda v Münchnu, kjer se je zbralo okoli 350 protestnic in protestnikov.

Po okoli 250 se jih je zbralo tudi v Hamburgu in Frankfurtu. Med njimi je bilo videti transparente z napisi "Recite ne nasilju nad ženskami" in "Moja minica te nič ne briga".

Mednarodno akcijo za pravice žensk do oblačenja, kot si to same želijo, je vzpodbudil kanadski policist, ki je ženskam svetoval, naj se ne oblačijo kot pocestnice, če se želijo izogniti spolnim napadom.

Zatem so "slutwalki" sledili praktično po vsem svetu, celo v New Delhiju in Buenos Airesu. Danes naj bi eden od takih pohodov potekal tudi v Washingtonu.

Komentarjev 1
  • maneken 22:52 13.avgust 2011.

    Kaj če bi še moški zahtevali pravico do izzivanja, namigovanja, provociranja in s poudarjenimi falusi hodili po cestah kot pigmejci ali pa kar goli...pa bi imeli še eno parado...