Svet
11 ogledov

V bližini Pariza straši tiger

Tiger Montevrain Facebook/Ville de Montevrain
Policisti in gasilci v okolici mesta vzhodno od Pariza iščejo tigra, ki se nenadzorovano giblje na območju.

"Zjutraj so v bližini gozda za teniškim in nogometnim igriščem opazili mladega tigra,“ so prebivalce Montervaina opozorile oblasti. Naročili so jim, naj ne hodijo na sprehode in naj se zadržujejo v notranjosti, dokler nevarnost ne bo odpravljena.
 
O nenavadnem obiskovalcu jih je zjutraj obvestila soproga lastnika trgovine, ki je na parkirišču pred trgovino opazila žival. "Ni izstopila iz avtomobila. Poklicala me je in dejala, da misli, da je videla risa,“ je dejal njen mož. Žival je tekom dneva opazilo še več prebivalcev mesta.
 
Na podlagi sledi, ki jih je žival pustila, so strokovnjaki ugotovili, da ne gre za risa, temveč za mladega tigra. Še vedno pa ostaja neznanka, od kje se je žival vzela. V bližini mesta je večji park z velikimi mačkami, od kjer bi lahko izviral tiger. Župan je že zavrnil možnost, da je tiger pobegnil iz cirkusa, ki je bil v mestu v soboto, poroča Le Parisien.
 
Žival iščejo policisti in gasilci, v iskanju pa sodeluje tudi helikopter.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.