Svet
4638 ogledov

V bližini še ena nizkocenovna povezava

Andi letalo
Nizkocenovna letalska družba Eurowings, ki je del Lufthanse, je danes uvedla novo, peto redno letalsko linijo v Zagreb.

Eurowings je po novem hrvaško prestolnico povezal z Düsseldorfom. Ob tem so na novinarski konferenci v Zagrebu napovedali, da nameravajo do konca leta uvesti še dve redni letalski liniji in prepeljati več kot 900.000 potnikov.

Eurowings pričakuje, da bo letos število potnikov na Hrvaškem povečal za 60 odstotkov. Zasedenost letal na letih na Hrvaško je 90-odstotna, kar je potrdilo tudi današnje število potnikov na novi letalski liniji, na kateri bodo leteli trikrat tedensko.

V začetku novembra bodo uvedli še redni letalski liniji Reka-Köln in Pulj-Düsseldorf, naslednje leto pa bodo z rednimi linijami povezali Osijek in Stuttgart ter okrepili letalske povezave z Zagrebom. Poleg Düsseldorfa Zagreb že povezujejo z Berlinom, Hamburgom, Stuttgartom in Kölnom.

V letu 2018 na letalskih povezavah s Hrvaško pričakujejo milijon potnikov, so sporočili iz Eurowingsa, ki je navzoč na vseh hrvaških letališčih.

Menedžer za razvoj destinacij Eurowingsa Ivan Oreč je danes povedal, da si želijo podaljšati turistično in letalsko sezono na Hrvaškem. Pričakujejo tudi sodelovanje pri oglaševanju s Hrvaško turistično skupnostjo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Kojak 21:24 31.oktober 2017.

    A to je ta firma, ki ima zaposlene samomorilske pilote?

  • Tine123 20:21 31.oktober 2017.

    Hvala, ni potrebe, same težave so z nizkocenovnimi bedaki. Raje plačam več in letim kot se zagre, brez težav s sedežem, prtljago, neprijaznostjo itd