Svet
9 ogledov

V boj proti hudičevemu zavezništvu

Posnetek Al Zavahirija je že drugi v tem letu. Žurnal24 main
Drugi mož Al Kaide Ajman Al Zavahiri je v zvočnem posnetku pozval k napadom na izraelske in zahodne tarče z namenom maščevati se za izraelske ofenzive na območju Gaze.
"Muslimani, danes je vaš dan. Napadite interese Judov in Američanov ter vseh tistih, ki so sodelovali v napadu na muslimane," je mogoče slišati na zvočnem posnetku. "Nadzorujte tarče, zberite denar, pripravite opremo, skrbno načrtujte in nato napadite." Glas, ki naj bi pripadal Al Zavahiriju, je še dejal, da naj se pri napadih ne omejijo samo na Jude v Palestini.

Al Zavahiri je muslimane pozval, naj izkažejo svojo podporo Palestincem na območju Gaze. Podpora naj ne bo zgolj v obliki protestov, v roke naj vzamejo orožje. "Pokažite jim, da bodo s krvjo plačali vsak dolar, ki ga bodo porabili za ubijanje muslimanov," je dejal. Al Zavahiri se je dotaknil tudi stripov, ki se norčujejo iz preroka Mohameda. "Ne smejo ... žaliti našega preroka in podpirati Izrael, po vrhu vsega pa še pričakovati, da bodo v miru živeli v svojih državah."

Avtentičnost štiri minute in 44 sekund dolgega posnetka še ni potrjena, vendar naj bi bil glas na posnetku podoben Al Zavahirijevemu iz prejšnjih posnetkov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.