Svet
18 ogledov

V boj z žledom z oklepniki

Oklepnik - avstrijska vojska EPA
Avstrija v primežu žleda; zaprte so ceste, šole, več tisoč domov je ostalo brez električne energije. Državljanom na pomoč tudi vojska z oklepniki.

Na vzhodu Avstrije se že ves teden soočajo z velikimi vremenskimi težavami, ki jih povzroča žled. Najhuje je v zveznih deželah Gradiščansko, Spodnja Avstrija in Gradiščansko, kjer več tisoč domov še vedno nima električne energije.

Ljudem izdatno pomaga tudi vojska, ki se do nekaterih odročnih predelov prebija z oklepnimi vozili. Pomoč vojske z oklepniki je takorekoč tema ševilka ena že od včeraj, ko so krenili iz vojašnic. Družinam, ki so ostale brez elektrike, vojaki dostavljajo agregate in ostalo pomoč, s cest odstranjujejo padla drevesa, pomagajo tudi elektro podjetjem.

Izboljšanje razmer na omenjenih območjih, kjer je ledena odeja ponekod debela tudi 15 centimetrov, pričakujejo šele jutri oziroma v nedeljo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.