Svet
10 ogledov

V Bolgariji 40 stopinj

Vročina v Bolgariji Reuters
Bolgarijo je prizadela huda vročina. Temperature so se dvignile tudi nad 40 stopinj. Črno morje ima 28 stopinj.

Medtem, ko po večini Evrope, temperature sploh niso poletne, pa se v Bolgariji še kar nadaljuje huda vročina. V zadnjem tednu so temperature dnevno presegale 35 stopinj Celzija, danes pa so se povzpele celo prek 40 stopinj.

Vročina ni prizanesla niti najvišjim gorskim vrhovom. Tako so na gori Musala na skoraj 3000 metrih sredi dneva zabeležili 19 stopinj Celzija. Prave ohladitve ne nudi niti Črno morje, saj je imela voda danes 28 stopinj.

Tovornjakom prepovedali voziti

Zaenkrat ni podatkov o tem, ali je vročina terjala smrtne žrtve, vendar iz bolnišnic poročajo, da so sprejeli številne ljudi, ki jim je postalo slabo ali pa so se jim poslabšale kronične bolezni.

Ker se bojijo poškodb asfalta ob hudi vročini, so oblasti danes prepovedale vožnjo tovornjakov, težjih od 20 ton, na avtocestah.

K sreči pa vremenoslovci za prihodnji teden napovedujejo ohladitev in temperature naj bi se spustile na bolj znosnih 28 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.