Svet
18 ogledov

V bolnišnici beležila svoje umiranje

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
25-letna Britanka Jo je v bolnišnici več kot 14 ur čakala na rešitev. Ker je ni dočakala, je tam tudi umrla. Zdravniki so jo površno pregledali in ignorirali, sama pa je dogajanje beležila z mobilnikom.

Svoji materi in najboljši prijateljici je poslala prek 40 fotografij in slik. Medtem ko je Jo Dowling ležala v bolnišnici in čakala na ustrezno obravnavo, so jo zdravniki želeli čim hitreje odpraviti. Ignorirali so izpuščaje ter zavrnili možnost, da bi imela meningitis. Prenehali so ji dajati antibiotike ter jih nadomestili s protibolečinskimi tabletami.

Nekaj Jojinih sporočil:
15.55: Napotili so me v bolnišnico. Lahko, da gre za meningitis.
20.11: Upam, da je res le infekcija in ne meningitis.
21.42: Izpuščaji so vedno hujši.
21.43: Oče se je razjezil na zdravnike in jokal pred menoj.
Ob 5.20 umre.

"Le mila oblika infekcije"
Še nekaj ur pred tem je njen družinski zdravnik izrazil sum na meningococcal septicaemio. Gre za obliko meningitisa, ki hitro napreduje. Jo je zdravnik napotil v bolnišnico, kjer pa so ji odvrnili, da gre le za milo obliko infekcije.

Ure so minevale, Jo pa je vztrajno beležila opazno slabšanje. Fotografirala je svoje telo, prekrito z izpuščaji, ki je postajalo vse bolj nabreklo. Po 14 urah je med močnim kašljanjem in davljenjem izdihnila.

Kot da jim ne bi bilo mar
Njena mati Sue Christie meni, da je za smrt kriva zdravniška malomarnost. "Naš zdravnik je vedel, da gre za meningitis. Ko pa smo prispeli v bolnišnico, se je zdelo, da nikomur ni mar. Ni bilo videti, da bi zdravniki vedeli, kaj morajo storiti ali kaj ta oblika meningitisa sploh je. Na slikah je videti resnično slabo. Tega nisi mogel zgrešiti, a sestre so."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.