Svet
4328 ogledov

V Braziliji niso ubili Slovenca, ampak srbskega kriminalca

Darko Geisler Kurir
Srb Darko Geisler je imel pri sebi slovenske dokumente.

Danes smo že poročali o petkovi likvidaciji 43-letnika v brazilskem mestu Santos, po prvotnem poročanju postala G1 naj bi šlo za Slovenca Dejana Kovača. Toda izkazalo se je, da je žrtev v resnici Srb Darko Geisler, ki je tam živel z lažno identiteto in imel torej pri sebi slovenske dokumente.

Skrival se je deset let

Geisler, ki je doma iz Pančeva in se je včasih pisal Nedeljković, naj bi bil blizu zloglasnemu Škaljarskemu klanu, črnogorski hudodelski združbi, znani po krvavi vojni z zdaj tudi pri nas dobro znanim Kavaškim klanom.

Črnogorska policija ga je iskala vse od umora Andrije Mrdaka pred vhodom v zapor v Spužu 25. decembra 2014, izdale so ga sledi DNK, najdene na prizorišču zločina. Mrdak naj bi sicer hotel obiskati zaprtega brata, Geislerja pa je takrat spremljala žena.

"Sumilo se je, da je Geisler po likvidaciji Mrdaka, ki je bil najboljši prijatelj vodje barskega klana Armina Muše Osmanagića, pobegnil v katero od zahodnoevropskih držav. Uspešno se je skrival celo desetletje," je za srbski postal Kurir povedal neimenovan vir.

V naselju Embare v obalnem mestu Santos ga je pokosilo šest krogel v trenutku, ko je z ženo in štiriletnim sinom prikolesaril domov. Strelec, ki je nosil rokavice in masko na obrazu, je bil očitno plačani morilec. Policija vodi preiskavo, soproge pa še niso zaslišali, ker je v šoku.

Geisler naj bi v Braziliji delal kot mizar. Spominja se ga tudi delavka v bližnji pekarni: "Občasno je prihajal, v portugalščini pa znal reči le dober dan in hvala."

Komentarjev 8
  • Anja1956 15:52 10.januar 2024.

    Če ima slovenski potni list je naš Slovenac in ne Srbin !

  • McBobo 15:17 10.januar 2024.

    Nedolže ni bil. To je najbolj pomembno.

  • YaKo 15:03 10.januar 2024.

    Tipično balkansko, ne zna več kot dve besedi jezika države v kateri živi.