Svet
4026 ogledov

V Braziliji pred ženo in sinom ustrelili 43-letnega Slovenca

Umor Slovenca v Braziliji G1
Posnetek kaže, da so ga ustrelili v prisotnosti žene in štiriletnega sina. Do dogodka je prišlo v kraju Santos, ki leži na obali blizu Sao Paula.

Brazilski mediji so objavili posnetek zločina. Moški in ženska se pripeljeta s kolesom, zdi se kot da domov oziroma da nameravata vstopiti na dvorišče, moški ima v stolčku na kolesu otroka. Nato priteče moški in moškega ustreli iz neposredne bližine, moški pade, pade tudi kolo z otrokom, napadalec pa peš pobegne. 

Portal G1 poroča, da so je bil Slovenec, šlo naj bi za Dejana Kovaca, pri zavesti, ko so ga reševalci odpeljali, potem pa naj bi med prevozom v bolnišnico Santa Casa de Santos doživel srčni zastoj in umrl. Do umora je prišlo v ulici São José v četrti Embaré v petek, 5. januarja, zvečer, še poroča portal G1. 

Koliko strelov je zadelo žrtev, uradno še ni znano, TV Tribuna je poročala, da so preiskovalci na kraju zločina našli tri tulce.

Slovenec naj bi delal kot mizar, poročen pa naj bi bil s 34-letno Brazilko. 

Zaposlena v bližnji pekarni je novinarjem povedala, da sta njegova žena in sin ob koncih tedna pogosto prišla v pekarno, on pa redko, ter da ni bil zelo zgovoren. 

Na ministrstvu za zunanje zadeve nam niso mogli potrditi, da gre za slovenskega državljana, saj osebe s podatki, ki jih navaja brazilska policija, ni v evidenci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • andrej084 09:35 10.januar 2024.

    Mizar, ta je pa dobra...

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:32 10.januar 2024.

    Za Stožice je bilo več kupcev Ljubljanski župan upa, da bo novi lastnik nedokončani in zanemarjeni zasebni del centra Stožice razvil v obsegu, kot predvideva gradbeno dovoljenje.To je bolj aktualno