Svet
7205 ogledov

V Braziliji prijeli Slovenca, ki je tihotapil prek 50 kg kokaina

Pristal je v zaporu v brazilskem Riu de Janeiru.

Brazilska policija je v sodelovanju z britanskimi organi pregona, ki so preiskovali mednarodno trgovino z mamili med Afriko in Brazilijo, tik pred lanskim božičem prijela 52-letnega Slovenca, ki je v podpalubju svoje barke v kraju Paraty skrival prek 50 kilogramov čistega kokaina.

Jahta aretiranega Milana Rataja je plula pod nemško zastavo, v Brazilijo pa je priplula z Zelenortskih otokov.

Policija je po anonimnem namigu preiskavo začela lanskega septembra. Brazilec je sporočil, da namerava tujec tihotapiti prepovedano drogo.

Rataja so po poročanju brazilskih medijev zaradi posedovanja orožja aretirali že na Zelenortskih otokih.

Slovenec je živel na jahti, zasidrani v bližini obale v kraju Paraty. Policija ga je več dni nadzorovala, ko so ugotovili, da se je plovilo odpravilo odprtemu morju, se je začela akcija.

Po poročanju brazilskih medijev je Rataj v izjavi dejal, da je prišel v Brazilijo, da bi drogo odpeljal na Zelenortske otoke nato v Evropo.

Obtožili so ga mednarodne trgovine z mamili in ga odpeljali v zapor v Riu de Janeiru.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • borut08 16:24 09.februar 2018.

    Splaca se gospodarski kriminal za katerem stoji drzava,mnozice obogatijo z delnicami(pivovarna lasko,merkator,istrabenz itd..)odzluzita pa mal Srot,Bavcar in to je vsr za stotine milijonov.To je biznis in ne droga!!

  • Janez_53 09:38 09.februar 2018.

    Upam, da ne bo komu prišlo na misel, da bi barabin odslužil kazen v Sloveniji!!!

  • borut08 20:03 08.februar 2018.

    Mesec stare novice,pa daj to vedo ze vsi sploh tisti,ki imajo stare partijske prakse in sodelujejo z policijo in ce si kriticen do barab te hitro zatozijo in sledi teroriziranje tko kot v Bih.v primiru J.J kredit.