Svet
12 ogledov

V brodolomu najmanj 20 mrtvih

Žurnal24 main
Potem ko je v soboto zvečer zahodno od grškega otoka Krf potonila turška ladja z več kot 250 migranti na krovu, se bojijo, da je v nesreči umrlo najmanj 21 ljudi, ki jih še pogrešajo.

Obalna straža je v soboto zvečer prejela klic na pomoč z ladje Hasan Reis. Zaradi visokih valov reševalni čolni niso mogli takoj oditi na pomoč, tako da je veliko večino potnikov rešila nizozemska trgovska ladja kakih sedem ur za tem, ko je obalna straža prejela klic na pomoč. Ladja, ki je bila namenjena v Italijo, naj bi se prelomila in potonila.

Pogrešani naj bi po navedbah prič utonili, saj so padli z ladje, potem ko je nizozemska tovorna ladja sredi visokih valov začela reševati potnike. Petnajst ranjenih so odpeljali v bolnišnico.

Tihotapljenje ljudi?
Med potniki sta bila tudi dva Turka, ki naj bi bila trgovca z ljudmi in na televizijskih posnetkih sta imela roke v lisicah. Policijski vir je povedal, da preiskujejo možnost, da gre za tihotapljenje ljudi z južne grške obale na Peloponezu. Migranti, med katerimi so mnogi govorili grško, so povedali, da so plačali 3000 evrov za prevoz v Italijo.

Tiskovna predstavnica obalne straže je povedala, da gre za potnike različnih narodnosti, tudi Afganistance, in da bo dejansko število pogrešanih mogoče ugotoviti, ko bodo vse zaslišali. Dodala je, da mnogi nimajo dokumentov, gre pa večinoma za mlade moške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.