Svet
31 ogledov

V cerkvi izvedli carski rez

madrid streljanje
1/2
EPA
Moški je v neki cerkvi v Madridu ubil nosečnico in nato sodil še sebi. Reševalci so v cerkvi opravili carski rez in rešili otroka.

Moški je vstopil v cerkev in ustrelil 36-letno žensko, ki je bila v 40. tednu nosečnosti. Pri tem je ranil tudi žensko, ki je sedela v bližini umorjene. Ženska naj bi bila v kritičnem stanju. Po tem je sodil še sebi, poroča agencija AP.

V cerkvi naj bi bilo takrat okoli 40 ljudi, ki so se zbirali pred začetkom maše. Po prvih podatkih naj ne bi bilo povezave med 34-letnim morilcem in žensko.

Španski El Mundo piše, da naj bi moški po umoru pokleknil pred oltar in se ustrelil v glavo. Navajajo tudi, da naj bi šlo za partnerja pokojnice, a se pri tem ne sklicujejo na nobene vire. Prav tako ni jasno, kdo je oče otroka.

El Pais medtem poroča, da naj bi bil storilec stari znanec policije, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi preprodaje drog in nasilja.

Otroka rešili s carskim rezom

Reševalci, ki so se odzvali na klic, so žensko poskušali oživljati, a neuspešno. Ker je bila ženska tik pred tem, da bo rodila, so se odločili na licu mesta izvesti carski rez in tako poskušali rešiti vsaj nerojenega otroka.

Reševalka Ceferina Cuesta Lopez je za El Mundo dejala, da je morala odločitev sprejeti v trenutku in pri tem misliti na dobro otroka. Prvič v svoji 20-letni karieri je morala carski rez opraviti izven operacijske dvorane in na mrtvi nosečnici.

Ko so dečka vzeli iz maternice, njegovo srce ni bilo, a ga je ekipa na terenu uspela oživiti. Zdravniki so s podatki o njegovem stanju skopi. Povedali so le, da bo več znanega po prvih 72 urah.

Komentarjev 2
  • TadeUs 15:17 30.september 2011.

    To pa res ni nerazumljivo dejanje!

  • Marjan Valič 11:42 30.september 2011.

    u.cerkvi.opravili.carski.rez.na.mrtvi.ženski.da.so.rešili.otroka