Svet
9 ogledov

V četrtek bo zapadlo do 5 cm snega

Sneg v Edinbourghu prekril rožice
1/4
Reuters
V četrtek bo snežilo tudi po nižinah, zapade lahko do 5 centimetrov snega. Sneg pa številne preglavice že povzroča v Franciji, Belgiji, Nemčiji in Angliji. Največ težav imajo na cestah, kjer so večstokilometrski zastoji.

Danes bo oblačno, občasno pa bo rahlo deževalo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1.000 metrov. Najvišje dnevne temperature bodo od štiri do devet, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

Jutri se nam obeta podobno vreme, za četrtek pa vremenoslovci napovedujejo močno ohladitev, saj se bodo temperature spustile pod nič.

V dneh do četrtka zaradi previsokih temperatur snega ni pričakovati, v četrtek pa bo ta najverjetneje znova pobelil državo. Po napovedih dežurnega meteorologa na Arsu, Andreja Pečenka, ne bo "zapadlo dosti snega, mogoče do kakšnih pet centimetrov". Temperature se bodo čez dan povzpele do največ tri ali štiri stopinje Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.