Svet
17 ogledov

V Damasku eksploziji blizu varnostne službe

Damask eksplozija Reuters
V središču Damaska sta danes odjeknili dve eksploziji, v katerih so bile lažje ranjene štiri osebe, je poročala sirska državna televizija. Napad se je zgodil blizu poslopij varnostne službe, ki je zadolžena za varovanje generalnega štaba sirske vojske.

Do terorističnega napada z dvema bombama je prišlo v predelu Abu Remaneh, kjer je več poslopij varnostnih služb ter tudi urad sirskega podpredsednika Faruka al Šara, poleg tega pa se tam nahaja več ambasad. Odgovornost za napad je prevzela brigada Vnuki preroka, ki je del Svobodne sirske vojske. Pripadniki brigade so zagrozili, da bodo napadli tudi palačo sirskega predsednika Bašarja al Asada, je še poročala državna televizija.

Napad je po besedah brigade odgovor na pokol v Daraji, kraju blizu Damaska, v katerem je bilo minuli teden ubitih najmanj 330 ljudi. Za pokol so tako vojaki režimske vojske kot uporniki krivili drug drugega.

Državni mediji so danes tudi poročali, da je v Damasku v soboto na južnem obrobju mesta odjeknila eksplozija avtomobila bombe, v kateri je umrlo 15 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.