Svet
21 ogledov

V državno šolo le nedolžne

Eden izmed indonezijskih poslancev je predlagal, da bi v njegovi provinci uvedli test nedolžnosti za vsa dekleta, ki bi želela obiskovati državno šolo.

Poslanec Bambang Baju Susenu je danes na seji parlamenta province Džambi zatrdil, da je njegov predlog upravičen predvsem zaradi dejstva, da ima vse več najstnikov spolne odnose že pred sklenitvijo zakonske zveze. Na predlog so se že odzvali njegovi kritiki, ki so prepričani, da bi bilo obvezno testiranje nedolžnosti diskriminatorno, obenem pa bi ukrep pomenil kršitev človekovih pravic.

"Način za reševanje problema je v prvi vrsti primerna spolna vzgoja," je dejal predsednik indonezijske nacionalne komisije za zaščito otrok Seto Muljadi. "Nikakor namreč ne moremo trditi, da se vsa dekleta prostovoljno predajajo spolnim odnosom," je še dodal.

"Najbolje bi bilo, da bi spolna vzgoja postala del izobraževalnega programa v šoli, saj bi se učenci tako naučili tveganja okužbe s prenosljivimi spolnimi boleznimi, posledično pa bi se tudi zaščitili,"
poudarja Muljadi.

Modernizacija povzroča erozijo morale
Indonezija je sicer sekularna dežela, v kateri živi okoli 210 milijonov muslimanov. Velika večina sprejema vero na umirjen in toleranten način, medtem ko so nekateri konservativci prepričani, da je prehitra modernizacija povzročila erozijo morale. Kontroverzni poslanec Susenu je še izpostavil, da lahka dostopnost pornografije in slabo razumevanje religije močno vplivata na mladino, ki je promiskuitetna.

Uvedba testa nedolžnosti je sicer malo verjetna, saj jo mora odobriti guverner province Džambi, ki pa je že obsodil Susenuov predlog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.