Svet
1953 ogledov

V državo le polno cepljeni tujci

potni list, letalska karta Žurnal24 main
ZDA načrtujejo postopno odpiranje za polno cepljene tuje državljane.

ZDA, ki so ob nastopu pandemije covida-19 za dobršen del sveta zaprle meje, načrtujejo postopno odpiranje za polno cepljene tuje državljane, je v sredo sporočil predstavnik Bele hiše. Administracija predsednika Joeja Bidna želi državo ob zavedanju pomena mednarodnih potovanj odpreti na "varen in vzdržen način", je dodal.

Vlada tako po besedah predstavnika Bele hiše pripravlja pristop v več fazah, v skladu s katerim bodo - ob določenih izjemah - morali biti potniki v ZDA iz vseh držav polno cepljeni.

Časovnega okvira za uvajanje sprememb predstavnik po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ni navedel, je pa dodal, da delovna skupina pripravlja "dosleden in varen" nov sistem za vstopanje mednarodnih potnikov za takrat, ko bo to mogoče.

ZDA so zaradi pandemije covida-19 pred več kot letom dni močno omejile vstop v državo za potnike iz EU, Velike Britanije, Kitajske in Irana, kasneje pa dodale še več držav, vključno z Brazilijo in Indijo.

Vstop iz teh območij je tako rekoč prepovedan, obstaja pa več izjem, med katerimi so denimo ameriški državljani ter tisti z dovoljenjem za delo in bivanje v ZDA, pa tudi študenti, novinarji, profesorji in poslovneži.

Evropska unija je že junija odprla meje za potnike iz ZDA, ki za to potrebujejo bodisi potrdilo o cepljenju ali negativen test.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Joseph_Smith 10:07 05.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • krucefiks 08:38 05.avgust 2021.

    načrtujejo,ni pa še sprejeto,to je velika razlika,samo bistvo članka je marketing na cepivo