Svet
7 ogledov

V dvanajstih dneh raztrgal dva potapljača

Po več kot desetletju je morski pes v bližini Sydneyja znova napadel človeka. Žurnal24 main
Trimetrski veliki beli morski pes je danes 18 kilometrov od zahodne obale Avstralije ubil ameriškega potapljača.

Gre za drugi smrtni napad morskega psa na tem območju v zadnjih 12 dneh, oblasti pa so izdale ukaz za izsleditev in uboj nevarne živali, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ameriški državljan, ki je živel in delal v Avstraliji, se je potapljal v bližini otoka Rottnest Island, okoli 18 kilometrov stran od avstralskega pristaniškega mesta Fremantle. Morski pes je 32-letniku po navedbah oblasti zadal "precej strašljive rane", priče pa so poročale o trimetrski živali, ki je po napadu plavala v bližini trupla.

Sumijo, da gre za istega

Premier Zahodne Avstralije Colin Barnett je izdal navodilo, naj žival izsledijo in ubijejo. Na lov sta se podali dve plovili, ki bosta morskega psa iskali s pomočjo nastavljenih vab.

Gre sicer za drugi napad morskega psa s smrtnim izidom na tem območju in četrti v zadnjih 14 mesecih. 10. oktobra je morski pes nedaleč stran ubil 64-letnega plavalca. Ali gre za isto žival, ni mogoče potrditi, a dokazi namigujejo prav na to.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.