Svet
593 ogledov

V dveh letih do 680 milijonov

lisice pripor aretacija
Razbili kriminalno mrežo.

Policije več evropskih držav so v skupni operaciji minuli teden razbile nevarno skupino mednarodnega organiziranega kriminala v Evropi, ki je sodelovala v obsežni trgovini z mamili in cigaretami, umorih in pranju denarja. V zadnjih dveh letih je zaslužila 680 milijonov evrov. Prijeli so 22 ljudi, je danes sporočil evropski policijski urad Europol.

V operaciji z imenom Ledolomilec (Icebreaker) so prijeli 22 članov kriminalne združbe - v Španiji njenega vodjo, 48-letnega Litovca, ostale pa na Poljskem, v Litvi, Španiji in Veliki Britaniji.

"Zelo profesionalna in nevarna" skupina je samo zadnji dve leti z omenjenimi nezakonitimi dejavnostmi zaslužila okoli 680 milijonov evrov, so sporočili iz Europola.

Okoli 450 policistov je v omenjenih državah 15. in 16. maja v koordinirani akciji vdrlo v 40 stanovanjskih objektov in zaseglo osem milijonov evrov gotovine, diamante, zlate palice, nakit in luksuzna vozila.

Skupina je največ zaslužila s trgovino z mamili in cigaretami v Veliko Britanijo, nato pa je nezakonito pridobljeni denar tihotapila na Poljsko, kjer ga je prala v menjalnicah in vlagala v nepremičnine v Španiji in drugih državah.

Europol je še sporočil, da je bila to ena največjih tajnih policijskih operacij v zadnjem času proti kaki skupini organiziranega kriminala v Evropi. Skupina je uporabljala "posebna zakodirana komunikacijska sredstva" in tehnike za izogibanje prijetju, so še dodali.

Drama s talci v Nemčiji. Svet Policisti razbili pedofilsko platformo s 87.000 člani

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • selmanovicelvedina 21:43 24.maj 2019.

    Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. Pridruži se mi po pošti: plavec.joz@gmail.com / WhatsApp: +33758119861