Svet
22 ogledov

V Egipt morda spet konec marca

V Šarm el Šejku, tudi za Slovence priljubljenem letovišču, se trenutno nahaja od Žurnal24 main
V Palmi bodo slovenske turiste v Egipt znova peljali v začetku marca. "Upamo, da bomo lahko začeli s prvimi leti v zadnji tretjini marca," pa so glede tega dejal v Kompasu.
Vse stroške, povezane z odpovedjo nadaljnjih letov, nosimo izključno mi.
Agencija Kompas

"Ocenjujemo, da je kaka tretjina potovanje preložila, tretjina nadomestila z drugo destinacijo, tretjina pa povsem izpustila," so nam povedali na agenciji Kompas.

In kaj priporočajo namesto Egipta? "Kot zelo prijetno in cenovno ugodno destinacijo ponujamo predvsem Ciper, z zagotovljenimi odhodi v marcu – poleg izjemne cene in prijetnih temperatur je tam veliko zgodovine in izjemna kulinarika," pravijo na Kompasu.

"Upamo, da bomo lahko začeli s prvimi leti v zadnji tretjini marca," pa so nam odgovorili na vprašanje, kdaj si lahko slovenski turisti znova obetajo Egipt. Za Tunizijo, kamor začnejo prve turiste voziti aprila, pa upajo, da se bodo razmere do takrat že normalizirale.

Posebnih pocenitev, pravijo, ni pričakovati, saj je poglavitni strošek letovanja v Severni Afriki letalski prevoz. Dodajajo, da se bodo vseeno potrudili ponuditi čim nižje cene.

Palma: v Egipt spet marca
V Palmi so za zurnal24.si dejali, da v začetku marca pričnejo ponovno z redno serijo letov tako v Hurgado kot tudi v Sharm El Sheikh.

"Egipt v letoviščih je spet normalno zaživel, mnogi tuji organizatorji niti niso prekinili s poleti v prejšnjih dveh tednih,"
so dejali v Palmi in dodali, da se je v tem času polovica gostov odločilo za nadomestno destinacijo, 35 odstotkov prestavitev termina in 15 odstotkov za odpoved.

O trenutnih razmerah v Egiptu lahko preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.