Svet
20 ogledov

V Egiptu ubita prebivalca, ne turista

Hurgada Shutterstock
Švicarski par so pogrešali od preteklega tedna. Aretirali dve osebi, enega osumljenca policija še išče.

V egiptovskem turističnem letovišču Hurgada ob Rdečem morju sta bila ubita švicarska državljana. Švicarske oblasti še niso razkrile podrobnosti o zločinu, je pa zunanje ministrstvo smrt dveh švicarskih državljanov v Egiptu potrdilo.

Sprva so poročila govorila o dveh turistih, kasneje pa se je izkazalo, da gre za starejši zakonski par, ki je dalj časa prebival v Hurgadi. Njuni trupli so našli zakopani na vrtu hiše, v kateri sta živela, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Lokalne oblasti so po zločinu aretirale oskrbnika vile in njegovega prijatelja. Pri njima so namreč odkrili več vrednejših predmetov iz hiše Švicarjev. Tretjega osumljenca še iščejo.

Policija je začela par iskati, potem ko so njuni sosedje prijavili, da ju že več dni niso videli.

Po vojaški odstavitvi egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka velja stanje v državi za nestabilno. Nemiri sicer niso dosegli letovišč, kot sta Hurgada ali Šarm el Šejk, vendar je število turistov, ki obiščejo državo, vseeno precej upadlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.